2021. július 21., szerda

Levelezőtársakat keresek (I'm looking for pen pals)

A következő angol nyelvű webhelyen szoktam levelezőtársakat keresni:

www.penpalworld.com

Arra gondoltam, hogy ezt a lehetőséget a blogom olvasóinak is felkínálom. Ezúton, ezen blogbejegyzés keretében meg szeretném hirdetni, hogy itt is keresek levelezőtársakat, akár angol, akár német, akár magyar nyelven. Nem igazán barátokat keresek, mert nem szeretnék ilyen nagy felelősséget bevállalni, és nem is bízok meg az emberekben az Interneten. Csak levelezőtársat, "pen pal"-t keresek, akivel emaileket válthatunk. Sajnos olyan embert még nem találtam, akivel annyi közös témánk lenne, hogy hosszú ideig folytathatnánk a levelezést, ezért általában csak újabb és újabb emberekkel váltok néhány emailt, amíg eléggé meg nem ismerjük egymást és a gondolatainkat. De levelezni talán már ezért is érdemes lehet. (Én egyébként a való életben is eléggé introvertált voltam, nem tudtam sokat beszélgetni az emberekkel, mondjuk ez gyakorlat során talán változhat.) Szóval, én Kiskunfélegyházán lakok, 1982-ben születtem, és íme egy rólam készült fotó:

Talán nincs is szükség rá, hogy többet írjak magamról, hiszen ez a blog sokat elárul rólam. Aki levelezni szeretne velem, az írjon először egy üzenetet ennek a blognak a kapcsolatfelvételi űrlapján, ami a jobb oldalon található (sajnos mobilról nézve talán nem jelenik meg ez a kapcsolatfelvételi űrlap, tehát szükséges lehet hozzá laptop vagy PC).

Természetesen vannak témák, amikről szívesebben levelezek, mint másokról. Erre világíthat rá a PenPalWorld-ös profilom korábbi szövege:

I'm interested in parapsychology and supernatural powers. I also like to learn about different branches of Science and all kinds of wisdom. I usually listen to non-fiction audio (e.g. audiobooks, podcasts, lectures) in English to learn about these. I'm searching for English-speaking pen pals who have similar interests... but as "friend" is a word meaning too much (and also for weak IT security), I'm just looking for acquaintances here.

Otherwise, I'm also interested in learning the German language for better job security... it would be great to have a language exam in a year... so if you are a native German speaker, then I'm interested in corresponding with you about anything in German (the combined power of Google Translate and myself may be OK):

Hallo, ich bin ein Computerprogrammierer und aufstrebender Schriftsteller (Umweltschutz, Religionskritik), aber ich mache gerade körperliche Arbeit... Ich spiele auch Schach.

Egyébként az itt leírtakban annyi változott, hogy mostanában nem szoktam angolul podcast-okat és/vagy előadásokat hallgatni (csak hangoskönyveket séta közben), hiszen ezek helyett is a németre koncentrálok. Persze ha meglesz a német középfokú nyelvvizsgám, akkor majd újra visszatérhetek az angolra. Egyébként az sem biztos, hogy író leszek... legalábbis a közeljövőben nem tervezek új könyvet írni, csak később.

Blogbejegyzés szerkesztve: 2022-12-11: Már nem használom a penpalworld.com-ot, az új, angol nyelvű blogomon leírt okokból. Ott található a legutóbbi profilom szövege is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése